Sastanak u Ministarstvu unutarnjih poslova - korištenje Geoportala

U prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ 30. siječnja 20202. održan je sastanak djelatnika Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ, na čelu s ravnateljem Ivanom Leskom i s korisnicika Geoportala HNŽ iz ove institucije. Sastanku je nazočio i Ivan Kvesić, predstavnik tvrtke Geometrika d.o.o, koja vrši održavanje Geoportala. Sastanak je organiziran povodom početka korištenja Geoportala od strane djelatnika policijskih uprava u JLS u kojima je uspostavljen adresni registar ili je uspostava započela (Čitluk, Jablanica i Neum).

Ravnatelj Ivan Lesko je nazočnima predočio stanje uspostave Geoportala HNŽ od 2016. godine do danas i sve dobrobiti koje Geoportal pruža djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji rade na poslovima promjenama adresa građana, odnosno prijavama prebivališta. Gospodin Ivan Kvesić je prezentirao sadržaj i način rada Geoportala, kako bi korisnicima približio primjenu alata kojima će se služiti za pregledavanje raspoloživih podataka na Geoportalu.

Svi sudionici su izrazili zadovoljstvo predstavljenim mogućnostima koje im Geoportal pruža i dogovorena je daljnja suradnja između Uprave i Ministarstva kako bi Geoportal postao još korisniji alat u svakodnevnom radu.