Javna rasprava o prijedlogu nacrta Zakona o izmjenama zakona o načinu označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica i trgova i kućnih brojeva

Dana 25.10.2016.godine u zgradi Skupštine Hercegovačko neretvanske županije/kantona održana je javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama zakona o načinu označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica i trgova i kućnih brojeva. Sudionici javne rasprave bili su predstavnici grada Mostara i općina Hercegovačko neretvanske županije/kantona izuzev općine Ravno.

Tema javne rasprave bio je nacrt Zakona o izmjenama zakona o načinu označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica i trgova i kućnih brojeva, koji je usvojila Skupština Županije 07. 10. ove godine. Najviše rasprave izazvalo je pitanje prigovora stranke na obavijest o dodjeli kućnog broja. Od tri ponuđene mogućnosti izabrana je opcija da se podnošenje prigovora ne definira Zakonom, jer se radi o čisto tehničkom postupku u kojem stranke ne sudjeluju.

Zaključeno je da se podržava nacrt Zakona o načinu označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica i trgova i kućnih brojeva tj. uz doradu vezanu za mogućnost prigovora i dodavanje tri članka kojima se usklađuje terminologija u tekstu Zakona.