Završena prva faza Projekta „Izgradnje infrastrukture za uspostavu i vođenje registra prostornih jedinica (adresnog registra) u HNŽ/K“

Uspješno je završena prva faza realizacije projekta „Izgradnje infrastrukture za uspostavu i vođenje registra prostornih jedinica (adresnog registra) u HNŽ/K“. Kroz ovu fazu na servere službi nadležnih za geodetske poslove u jedinicama lokalne samouprave instalirana je aplikacija za vođenje adresnog registra.

Aplikacija za sada koristi bazu podataka preuzetu od Federalnog zavoda za statistiku. Kroz ovu fazu osigurana i replikacija podataka s lokalnih servera na server na središnjoj lokaciji u Upravi. Time su stvorene pretpostavke za testiranje korištenja podataka registra prostornih jedinica – adresnog registra zainteresiranim korisnicima. Ovo se u prvom redu odnosi na MUP HNŽ/K i IDDEEA-u, kao najznačajnije korisnike.

Održana je edukacija za sve korisnike aplikacije, odnosno za djelatnike koji su zaduženi za adresni registar. Edukacijom je detaljno objašnjen rad u aplikaciji.